.

Om oss

Vårt miljöarbete

Kristinehamnsbostäder vill bidra till en långsiktig, hållbar utveckling av vårt samhälle och därför arbetar vi tillsammans med våra hyresgäster för en bättre miljö.

På Kristinehamnsbostäder jobbar vi kontinuerligt med att reducera den negativa miljöpåverkan med olika åtgärder bland annat genom att minska vår energiförbrukning och ställa miljökrav på våra underleverantörer.

Du som hyresgäst kan hjälpa oss att bidra till mindre klimatpåverkan genom att bland annat sortera ditt hushållsavfall och reducera din el- och vattenförbrukning. Samtidigt som du gör miljönytta minskar du också dina egna kostnader.

Exempelvis kan du tänka på att stänga av lampor, datorer och tv i de rum du inte vistas i och använd elektroniska apparater sparsamt. Se också till att kyl och frys sluter tätt och har du diskmaskin se till att fylla den innan varje disk.

Duscha kortare tid och kontrollera att kranar och wc-stol inte läcker. Som exempel kan bara ett litet läckage på en kran motsvara 19 liter/dygn och det blir 7000 liter/år.

Du har också möjlighet att sortera matavfall och du har även fått en fettratt för att underlätta insamlingen av matfett. I varje område har vi fastighetsnära återvinning samt insamling av hushållsavfall. Vi önskar att du jobbar för att minska ditt avfall och att det som uppstår ska omhändertas, återanvändas eller återvinnas. Prioritera det farliga avfallet som exempelvis batterier.

Vill du ha mer information om vad du kan göra för vår miljö, kontakta oss!

🍪 Vi använder cookies!

För att ge dig en bättre upplevelse på vår webbplats använder vi cookies. Genom att fortsätta navigera på webbplatsen godkänner du användningen av dessa. Läs vår integritetspolicy för mer information om hur vi hanterar dina uppgifter.