.

Hyresgästportal

Nycklar

Utkvittering av nycklar

När du flyttar in hos Kristinehamnsbostäder så får du kvittera ut nycklarna i receptionen hos oss, på Södra Staketgatan 10 C. Vid utlämningen ska följande uppvisas:

  • hyreskontraktet, påskrivet

  • legitimation

  • uppvisande av kvitto på att hyran är inbetald

  • fullmakt om anhörig kvitterar ut nycklar eller beställer extra nycklar.

Observera också att OM inflyttningsdatumet infaller under en lördag, söndag eller annan allmän helgdag är nästkommande vardag inflyttningsdag, om inget annat är uppgjort.

Du har rätt att tillträda bostaden from kl 12.00 på inflyttningsdagen.

Fullmakt för kvittering av nycklar.

Om du låst dig ute

Kristinehamnsbostäder har inga extranycklar till din bostad, vi rekommenderar att du som hyresgäst lämnar en uppsättning nycklar till en nära vän eller släkting så att du kan komma in i din bostad om du låst dig ute.

Om du trots allt har låst dig ute och behöver få hjälp med låsöppning ska du ringa vårt telefonnummer 0550-348 90 talsvar 1. Du måste kunna uppvisa legitimation. En låsöppning kostar 500:-.

Extranycklar

Om du behöver göra extranycklar, så måste du ha en rekvisition för att kunna göra en ny nyckel, rekvisitionen får du i receptionen hos Kristinehamnsbostäder.

Om Din nyckel har gått av, är det viktigt att du kommer in med delarna. För att kunna ge dig en kostnadsfri nyckel behöver vi ha delen med nyckelnummer på. Ta med delarna till Kristinehamnsbostäder så hjälper vi dig.

När du flyttar

Samtliga nycklar måste lämnas tillbaka den dagen du flyttar – även de kopior som du eventuellt har gjort, samt nycklar till motorvärmare, förråd eller tvättstuga även parkeringskort. Om inte samtliga nycklar lämnas in kan du bli skyldig att betala vad det kostar för Kristinehamnsbostäder att byta lås.

Om du tappat bort en nyckel till din bostad, så krävs att du gör ett cylinderbyte till din bostad. Du tar kontakt med oss, vi gör en beställning på cylinderbytet till vår reparatör, och ni gör upp om en tid som passar för cylinderbytet.

Cylinderbyte Extranycklar
Assa Twin Kristinapalatset fr. 2 000 kr Assa Twin Kristinapalatset 250 kr/st
Assa Twin fr. 1 600 kr Assa Twin 250 kr/st
Alfa Flex fr. 800 kr Alfa Flex 250 kr/st
Borttappad tvättkolv 400 kr
Nyckel till tvättkolv 100 kr
Motorvärmarnycklar 100 kr
Hänglås 150 kr
Förlorat/Borttappat P-kort 100 kr/st
Låsöppning 500 kr
Taggar, entré tvättstuga 125 kr

🍪 Vi använder cookies!

För att ge dig en bättre upplevelse på vår webbplats använder vi cookies. Genom att fortsätta navigera på webbplatsen godkänner du användningen av dessa. Läs vår integritetspolicy för mer information om hur vi hanterar dina uppgifter.