.

Hyresgästportal

El- och vattenmätning

Kristinehamnsbostäder medverkar sedan 2008 i det så kallade ”Skåneinitiativet” vilket innebär att bolaget skall minska sin energianvändning med 20% fram till 2016. För att nå dit kommer bolaget att investera mellan 2-3 milj. årligen i energibesparande åtgärder.

En av åtgärderna i den satsningen är att införa individuell mätning av vatten i de fastigheter där det är tekniskt och ekonomiskt försvarbart.

De områden/fastigheter som vi installerat detta i är Strand samt Innerstan, Malmen och Stenstaliden.

Vi har installerat 1-2 separata varmvattenmätare i samtliga bostäder i dessa fastigheter. Mätaren är försedd med en radiosändare som skickar mätvärden till en dataserver. Värdena skickas även vidare till vårt ekonomisystem. Alla hyresgäster kan när som helst gå in och kontrollera sin egen förbrukning på webben eller genom att själv läsa av sin mätare på plats i bostaden. Dessutom redovisas alla nödvändiga data på hyresavin.

På området Strand- Fjädermolnet och Blixten- har vi vattenmätning på både kall- och varmvatten.

Hur mycket vatten ingår i hyran?

I hyran ingår 385 l/m2 varmvatten per år och 715 l/m2 kallvatten per år. Vid högre respektive lägre förbrukning än vad som ingår i hyran debiteras/krediteras hyresgästen.

Vid högre respektive lägre förbrukning används följande taxa för tillägg alt. avdrag på hyran:

  • Varmvatten: 75,66 kr/m3

  • Kallvatten 17,66 kr/m3.

Dessa priser är självkostnadspriser och förändras vid de tillfällen som Kristinehamns kommun och Kristinehamns Energi ändrar sina taxor.

Hur kan jag se min förbrukning?

Ni kan följa Er förbrukning på två sätt:

  • Genom att läsa av mätarna på plats i Er bostad.

  • Genom att gå in på www.kristinehamnsbostäder.se och där klicka Er vidare till Hyresgästportal och Mina sidor, och där logga in dig med ditt användarnamn och lösenord.

På hyresavin framgår månadsförbrukningen för två månader bakåt, tex på hyresavin för juni (som delas ut i mitten av maj) framgår och regleras förbrukningen för april och så vidare.

Läs av din el- och vattenmätare

Via mina sidor (länk nedan) kan du läsa av din vattenmätare. Du behöver användarnamn och lösenord, som du fick med i ditt informationsbrev. Om du undrar över något så kan du kontakta oss så hjälper vi dig.

Gå till Mina Sidor

🍪 Vi använder cookies!

För att ge dig en bättre upplevelse på vår webbplats använder vi cookies. Genom att fortsätta navigera på webbplatsen godkänner du användningen av dessa. Läs vår integritetspolicy för mer information om hur vi hanterar dina uppgifter.