Att söka bostad hos oss

Vårt uthyrningssystem är helt internetbaserat där alla lediga bostäder presenteras med faktauppgifter, ritningar och foto. Systemet är ett gemensamt hjälpmedel för såväl kunder som för oss som jobbar med uthyrning.

Du registrerar din kundanmälan, söker själv bland lediga bostäder och anmäler ditt intresse via hemsidan. Det är viktigt att du lämnar så korrekta uppgifter som möjligt när du registrerar dig som kund och att du håller din sida uppdaterad. När du gjort din kundanmälan får du ett användarnamn och ett lösenord som du sedan använder för att logga in på din sida.

Mina sidor

Under Mina sidor kan du se om det kommit några förslag som stämmer överens med din sökprofil.

Du kan även:

  • Göra en intresseanmälan på en bostad som passar dig
  • Se dina intresseanmälningar/förslag/erbjudanden och eventullt välja bort dem. Du kan ha max fem aktiva intresseanmälningar samtidigt
  • Svara ja eller nej på de erbjudanden du får

Köpoäng

Samma dag som du registrerar dig/fyller i en kundanmälan, börjar du samla köpoäng. Du får ett köpoäng per dag. När du tackar ja till en bostad rensas köpoängen, du kan aktivera dig när du vill igen och tillgodose dig nya köpoäng men är spärrad att söka en ny bostad i tolv månader.

Lediga bostäder

Genom att besöka vår hemsida ser du vilka bostäder som finns tillgängliga. Här kan du söka på marknadsplats Torget eller Direkt.

Torget

De bostäder som presenteras på Torget fördelas efter köpoäng. De ligger ute på hemsidan i sju dagar. Är du intresserad av en bostad så måste du själv göra en intresseanmälan innan anmälningsdatumet går ut.

När intressetiden går ut skickas det ut ett erbjudande om visning till de fem första med flest poäng, innan tiden går ut för erbjudandet skall ni boka en visning och sedan svara ja eller nej.

Direkt

Här finner du bostäder som är lediga för snabb inflyttning. Bostäderna erbjuds inte efter köpoäng utan fördelas till de fem första som anmält sitt intresse. I övrigt gäller samma princip som för Torget.

Prenumeration

Om du vill ha ett tips om en ledig bostad som passar just dig, så går du in under Köprofil och fyller i dina önskemål, bostadsområde, bostadsstorlek mm. När en bostad som matchar din sökprofil blir tillgänglig får du ett tips direkt till din e-post.

Tilldelning

När svarstiden gått ut och sedvanlig prövning skett kontaktar Kristinehamnsbostäder den som har tilldelats bostaden via e-post eller brev.

Viktigt att svara JA eller NEJ

Du måste alltid svara Ja eller Nej på de erbjudanden du får, annars spärras du som aktivt sökande i bostadskön och kan inte göra några fler intresseanmälningar. Du måste höra av dig till Kristinehamnsbostäder för att bli aktiverad igen. Har du fler än ett erbjudande kan du svara ja i första, andra och tredje hand.

Har du frågor eller vill ha personlig service?

Välkommen att besöka oss på Södra Staketgatan 10 C, eller ring oss på 0550-348 90.

För hyresgäster

Nyttig information för dig som bor hos oss idag

Hyresgästportalen h